Ήλθον, είδον και απήλθον..

Καλως ηρθατε

Ένα προσωπικό ιστολόγιο, που φτιάξαμε η αδερφή μου κι εγώ, για να μπορούμε να λέμε αυτά που μας ενοχλούν, αυτά που μας αρέσουν, αυτά που θέλουμε να κάνουμε, αυτά που δεν θέλουμε, μιας και δεν έχουμε πάντα τη δυνατότητα (και την έμφυτη ικανότητα, ίσως), να τα λέμε εκεί που πρέπει, τη στιγμή που πρέπει! Καλή ανάγνωση!

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Δείτε κι αυτό..

Αν δε μπορείς, πρέπει... αν πρέπει, μπορείς...

Το ΠΑΣΟΚ και η κληρονομιά..

Και ναι, αυξήθηκαν και πλήθυναν (ας πούμε..) οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. Οι λόγοι, πολλοί και διάφοροι.

Ένας λόγος σημαντικός, και ίσως ο πιο ανούσιος, είναι η κληρονομιά! "Η γιαγιά μου ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, η μαμά μου και ο μπαμπάς μου, η θεία μου, και γενικά όλη η οικογένεια. Αλλά εγώ (ντεμεκ) ψηφίζω ΠΑΣΟΚ από άποψη, όχι επειδή ψηφίζει όλη μου η οικογένεια.. Εγώ ψηφίζω ΠΑΣΟΚ επειδή επί Αντρέα Παπανδρέου έγιναν πολλά έργα... έγινε εκείνο και τούτο και τ' άλλο..."

Εν πάσι περιπτώσει, ο κόσμος, θέλω να πιστεύω, άρχισε να ξυπνάει επιτέλους. Στο κάτω - κάτω, δεν είναι και καμιά αξιοσημείωτη κληρονομιά!!

Ξυπνήστε ρεεεεεε!! Δεν τα φάγαμε μαζί!!! Όχι όλοι τουλάχιστον...

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Επεισόδια 19ης - Λαζόπουλος, 1-0 Επεισόδια 19ης - Ράδιο Αρβύλα, 1-0 Λαζόπουλος - Ράδιο Αρβύλα, σημειώσατε x

Θαρρώ πώς ο τίτλος τα λέει όλα, αλλά εν πάσει περιστώσει , αυτό που ήθελα να θίξω είναι το γεγονός ότι δεν κουράστηκαν ούτε Ράδιο Αρβύλα ούτε Λαζόπουλος να ενημερώσουν τον κόσμο (ή και να σατιρίσουν -έστω-) τα γεγονότα της 19ης και 20ης Οκτωβρίου.
Οι Ράδιο Αρβύλα, δε, θεώρησαν πιο αξιοπρεπές και αξιοσημείωτο να δείξουν την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία έτρωγε κουλούρι...! Προφανώς είχε μεγάλη σημασία γι' αυτούς το κουλούρι και όχι χαβιάρι, ή το γεγονός, ας πούμε, ότι η Αλέκα έτρωγε ενώ ο κόσμος χάνεται.. (!) Ποιός ξέρει τι είχαν στο μυαλό τους...
Τι να πει κανείς?....

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Λούμπεν "Προλεταριάτο" ή Λούμπεν σκέτο..

Είστε ηλίθιοι? Περνάτε ειρωνικά έξω από τα γραφεία του ΚΚΕ χειροκροτώντας και λέγοντας συγχαρητήρια? Βρωμοαναρχικοί? Αριστερομπάχαλοι? Συνδικαλιστής του Π.Α.Με ήταν ο οικοδόμος... εσείς κυκλοφορείτε προκλητικοί λέγοντας ότι δήθεν πάτε για ποτό... 30 άτομα πάτε για ποτό περνώντας μπροστά από τα γραφεία? Και μετά λέτε ότι σας επιτεθήκαμε κιόλας! Δε ντρέπεστε λίγο ρε προβοκάτορες? Τσιράκια της αστικής τάξης? Χαραμοφάηδες του μπαμπά? Παλιοασφαλίτες?
Περνούσατε ένας-ένας λες και δεν σας ξέρουμε, και μιλούσατε στο τηλέφωνο ΌΛΟΙ? Τι, και στο τηλέφωνο κανονίζατε το ποτό που θα πίνατε δίπλα από τα γραφεία? Κανα άλλο μέρος δε βρήκατε? ποιός προκαλεί ποιόν ρε μπαχαλοσκευάσματα? Άντε πάντε να κάνετε καμιά ανάρτηση στο ασφαλιτοσάιτ του ιντιμιντια..!
Βρήκατε μια κοπέλα στη λέσχη και την αρπάξατε από τα μούτρα, λες και ήταν η υπεύθυνη για το θάνατο του ανθρώπου! Ελάτε να τα πείτε αυτά και μπροστά στο Σωματείο των οικοδόμων και μπροστά στους ανθρώπους του Π.Α.Με ρε χέστηδες αν έχετε τα κότσια!! πού είστε ρε?
Να τα πείτε όλα στη μαμά σας! που δεν έχετε τι να πείτε και λέτε ψέματα ρε χαφιέδες! ήσασταν μπροστά ρε στα επεισόδια? Ή τα μάθατε από τρίτους και τέταρτους? Δολοφόνοι του κερατά...
Αυτή η φωτογραφία σας λέει κάτι? Ή μόνο για τα ΚΝΑΤ ξέρετε να λέτε?

Indymedia.fuck u

Φαγώθηκαν να "αποδείξουν" ότι κάποια άτομα που συμμετείχαν στην πορείατου Π.Α.Με, στράφηκαν εναντίων άλλων ανθρώπων που επίσηςσυμμετείχαν στην πορεία του Π.Α.Με.
Αν βάζατε λίγο τη λογική σας (την ποιά?), θα καταλαβαίνατε ότι δεν είναι δυνατό κάτι τέτοιο..

Πάμε τώρα σε άλλες ενδείξεις: Στη σελίδατου Indymedia, υπήρχαν αναρτήσεις μηνυμάτων κατά του ΚΚΕ, ανά τρίλεπτο ή πεντάλεπτο. Αυτό μέχρι τις τεσσεράμιση. Από τις τεσσεράμιση μέχρι τις έξι υπάρχει ένα κενο. Κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας, δεν υπάρχει καμία ανάρτηση μηνυμάτων στη συγκεκριμένη σελίδα, και παράλληλα γίνονται τα επεισόδια, όπου σκοτώνεται ένας 53χρονος οικοδόμος.
 Από 'κει και πέρα, συνεχίζουν οι αναρτήσεις κανονικά, με τελευταία ανάρτηση στις εννιά και κάτι, να λεει"εντάξει, τελείωσε η πορεία τους"..

Μέχρι εκείνη την ώρα, δηλαδή, σχεδίαζαν τις ενέργειες που θα έκαναν στα γραφεια του ΚΚΕ, αλλά τελικά αποφάσισαν να σκοτωθεί άνθρωπος, να το "φορτώσουν" στο Π.Α.Με και στο ΚΚΕ, και όλα καλά. Αυτό που ήθελαν, έγινε.

Μπορώ να κάνω ένα σενάριο μόνο: Κατά τις τεσσεράμιση λέει ο αρχηγός: "Μάγκες, αφήστε τις αναρτήσεις και τα μηνύματα, και πάμε να κάνουμε κάτι πιο δραστικό.."
Τα παιδιά, πήγαν, έκαναν το κομμάτι τους, υπάρχει νεκρός, και γυρίζουν πίσω στη σελιδούλα τους να γράψουν τα καθέκαστα, ωσάν μαγνητόφωνο...
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Αν δε μπορείς, πρέπει... αν πρέπει, μπορείς...http://alonakitispoiisis.blogspot.com/2011/10/blog-post_5808.html

Μια ταπεινή συγνώμη...

Αν δε μπορείς, πρέπει... αν πρέπει, μπορείς...
Μια ταπεινή συγνώμη στους ανθρώπους που πληγώνω καθημερινά (όχι λόγω πολιτικών πεποιθήσεων). Όταν κάποιος μου λέει ότι κάτι τον ενοχλεί, δε μπορώ να το ξανακάνω. Κι αν το ξανακάνω, είναι λόγω αφέλειας και τίποτα άλλο... είμαι τόσο σίγουρη ότι δεν το 'χω ξανακάνει, γιατί ξέρω πώς νιώθω όταν μου λεν ότι κάτι που έκανα τους πλήγωσε... Νόμιζα ότι πρόσεχα, αλλά καθώς φαίνεται, δεν πρόσεχα αρκετά..
Συγνώμη

Τσούζει φαίνεται..

48ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία. Είχε να συμβεί τριάντα χρόνια.
Ελπίζω να έχετε καταλάβει ποιόν ακριβώς ρόλο παίζει η περιφρούρηση στις πορείες του ΠΑΜΕ...
Γιατί οι αριστερομπάχαλοι επιτέθηκαν στον κόσμο του ΠΑΜΕ, σπάσανε την περιφρούρηση της Βουλής, στα Γιάννενα χτύπησαν συντρόφους και έχει γίνει χαμός σε όλη την Ελλάδα. Συγνώμη, πήγανε ποτέ ΠΑμίτες να διαλύσουν πορεία αριστερομπάχαλων? Ας είμαστε αντικειμενικοί όσο μπορούμε... Αν δε συμφωνείς, άλλαξε δρόμο, όχι παίξε ξύλο...
Δηλαδή τι θέλετε? Να πάμε να κάνουμε πορεία με τη ΓΣΕΕ? Είναι σαν να κάνω πορεία με τον Παπανδρέου, ειρωνεία δηλαδή! Να διεκδικήσω τα ίδια δικαιώματα με τον Παναγόπουλο? Να παλέψω για να βγάζω 20.000 ευρώ το μήνα, αντί για 19.000?
Οι περιφρουρήσεις είναι για λόγους ασφαλείας και τίποτα άλλο, δεν είναι για να διώχνουν τον απλό κόσμο από την πορεία....

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Φτάσαμε αισίως τους 500

Αν δε μπορείς, πρέπει... αν πρέπει, μπορείς...

Συγχαρητήρια! Είσαι ο πεντακοσιοστός αναγνώστης! Κέρδισες μια δωροεπιταγή του ενός ευρώ για τα ψώνια όλου του μήνα στο σούπερ μάρκετ Μακρυνόπουλος! Ευχαριστούμε και σε καλή μεριά..

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Δωρεάν Παιδεία

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, έγινε κινητοποίηση με πρωτοβουλία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, στο κατάστημα Γερμανός, προκειμένου κανένας φοιτητής να μην πληρώσει τα 2,46 ευρώ για το πάσο, στα πλαίσια της δωρεάν παιδείας...
Δεν απαγορεύσαμε σε κανέναν πελάτη την είσοδο, όπως ειπώθηκε. Οι δε πελάτες, παραπονέθηκαν ότι δεν τους άρεσε αυτή η εικόνα, την ώρα που έκαναν τη δουλειά τους στο συγκεκριμένο κατάστημα...
Ο αφεντικός, βγήκε φορτσάτος έξω, ήρθε τετ α τετ με έναν συμφοιτητή, αναψοκοκκίνησε και έβαλε τις φωνές, απαιτώντας να μιλήσει με κάποιον εκπρόσωπό μας. Του είπαμε πώς είμαστε φοιτητές, δεν υπάρχει εκπρόσωπος, αλλά αν θέλει θα μιλήσει με όλους μας. Δευτερόλεπτα μετά, βγήκε ένας εργαζόμενος, ακόμα πιο φορτσάτος, φωνάζοντας και φτύνοντας συνάμα (ελπίζω καταλάθος..) και σήκωσε το χέρι του πάνω σε κάποιον φοιτητή... Έλεγε ότι έχει δύο παιδιά και πρέπει να δουλέψει για να τα βγάλει πέρα, λες και οι δικοί μας οι γονείς δεν πρέπει κάπως να τα βγάλουν πέρα..
Ακούσαμε, επίσης, ότι δεν είναι το κύριο κατάστημα Γερμανός (λες και δεν το ξέραμε) απλά έχει το όνομα και μας έκανε υποδείξεις, αν θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε, να πάμε στα κεντρικά του Γερμανού, στο Μαρούσι... Κέρκυρα- Αθήνα, δηλαδή...
Βγήκε με τουπέ ο κύριος αφεντικός, λέγοντας "Ξέρεις ποιός είμαι εγώ? Ε? Ξέρεις?..". Φυσικά, αυτό παρέμεινε αναπάντητο ερώτημα, σαν τις αιώνιες απορίες...

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Οδηγητής Οκτωβρίου..

Αν δε μπορείς, πρέπει... αν πρέπει, μπορείς...

Το 1 και το 3 κρύβουν πολλά...
Αν κάποιος εξασφαλίζει 13 ευρώ για κάθε μέρα, δηλαδή 357 ευρώ το μήνα, μέσα σε ένα χρόνο θα φορολογούνται. Ναι! Αυτό σημαίνει να πάει το αφορολόγητο στα 5000 ευρώ, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τα ολόκληρα αυτά 13 ευρώ θα φορολογούνται! Την ίδια στιγμή, στους νόμους, που είναι υπεράνω κριτικής και όλοι πρέπει να τους σεβόμαστε, η φορολογία των εφοπλιστών εξαντλείται σε ένα συμβολικό τέλος της τάξης του 1 ευρώ ανά 3 τόνους του πλοίου. Ακόμα και γι΄αυτό το συμβολικό τέλος, υπάρχουν περισσότερες από 35 ειδικές ρυθμίσεις που μειώνουν ακόμα περισσότερο τη φορολογία του εφοπλιστικού κεφαλαίου.                                           [σελίδα 6]


Διαστολή του χρόνου
Βρήκε τρόπο η Διαμαντοπούλου για να αναπληρώσει τις χαμένες ώρες στα σχολεία λόγω καταλήψεων. Μαθήματα το Σάββατο, μέσα στις διακοπές, χάσιμο των εκδρομών και όλα τα γνωστά με τα οποία απειλούν τους μαθητές όποτε κινητοποιούνται. Αυτό που δεν μας είπε η υπουργός είναι πώς θα αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν λόγω έλλειψης βιβλίων που οι μαθητές προβλέπεται να πάρουν κατά τα Χριστούγεννα... (διαβάστε και τη συνέχεια! Έχει ενδιαφέρον και πλάκα!)
                                                                                                                                      [σελίδα 6]

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Νίκη ή ήττα?

Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε αυτούς που τα βάζουν με εμάς τους έξι που φάγαμε 21 μερόνυχτα της ζωής μας στην Πρυτανεία, και τελικά πήραμε δωρεάν δωμάτια.

Ας μην μπερδεύουμε την περσινή κατάληψη με τη φετινή.. Πέρσι ήταν πάρα πολλά άτομα και βολευόταν κάπως η κατάσταση. Φέτος, παρά τις ανακοινώσεις και τις παρακλήσεις μας, ήμασταν έξι (6) άτομα και κανονίζαμε βάρδιες ακόμα και για να πάμε μέχρι το περίπτερο. Κοιμηθήκαμε 21 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ νύχτες στους καναπέδες της Πρυτανείας.

Και δεν θέλω να ξανακούσω τη γνωστή φράση"γιατί αυτοι και όχι εμείς". Όποιος ήθελε, μπορούσε και θέλαμε να είναι εκεί. Δεν απαγορεύσαμε την είσοδο σε κανέναν, αντιθέτως, ικετεύαμε σχεδόν γι αυτό. Και στο κάτω-κάτω, τι περιμένετε ρε παιδιά? Οι άλλοι να αγωνίζονται για εσάς? Αν δεν ενδιαφερθείτε εσείς για τον εαυτό σας, πού ποντάρετε? Στη μεγαλοψυχία της Σαλή? Στο πιάτο δεν έρχεται τίποτα, ειδικά αν πρόκειται για κρατικά κονδύλια. Ούτε με καβγάδες μέσω φέισμπουκ λύνεται το πρόβλημα. γι' αυτό, μην ακούω γκρίνιες...

Κι εκτός αυτού, αποφασίστηκε κατάληψη στην Πρυτανεία από την Πέμπτη, δηλαδή ο αγώνας δε σταμάτησε, και πάλι εμείς ήμασταν εκεί! Βέβαια, η πόρτα της Πρυτανείας δεν άνοιξε ποτέ, αλλά θα είμαστε εκεί και θα περιμένουμε...

Τα παρατράγουδα της παιδείας

Ας μην αναφερθώ στα γνωστά και μη εξαιρεταία  προβλήματα που ανέκαθεν αντιμετώπιζε το όλο σύστημα, συνεπώς και η παιδεία. Ας κάνω μια αναφορά σε κάτι που είδα σήμερα στην τηλεόραση και επιβεβαίωσε τη γνώμη μου -τη χείριστη- για το θέμα αυτό..:

Γνωστή καθημερινή εφημερίδα, μαζί με το "παραδοσιακό" της φύλλο, έδινε δώρο σχολικά βιβλία της γ' λυκείου, σε CD! Είχαμε που είχαμε την όλη αηδία του νέου Νόμου-Πλαίσιο, κάναμε που κάναμε πορείες και διαμαρτυρίες για να μην εφαρμοστεί, τώρα ήρθε η εφημερίδα να μας κάνει αυτό το -τί γλυκό!- δώρο για τα παιδιά, που είναι αναγκασμένα να e-διαβάζουν!! Η εφημερίδα, προφανώς , το θεώρησε ως πολύ πιασάρικο το δώρο αυτό, και είπε να βοηθήσει το κράτος σε αυτή την κατηφόρα χωρίς τέλος, και συνάμα να πουλησει και δυο φύλλα παραπάνω...

Καλό κουράγιο στα παιδιά, που τώρα αρχίζουν να ανοίγουν τα φτερά τους..