Ήλθον, είδον και απήλθον..

Καλως ηρθατε

Ένα προσωπικό ιστολόγιο, που φτιάξαμε η αδερφή μου κι εγώ, για να μπορούμε να λέμε αυτά που μας ενοχλούν, αυτά που μας αρέσουν, αυτά που θέλουμε να κάνουμε, αυτά που δεν θέλουμε, μιας και δεν έχουμε πάντα τη δυνατότητα (και την έμφυτη ικανότητα, ίσως), να τα λέμε εκεί που πρέπει, τη στιγμή που πρέπει! Καλή ανάγνωση!

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Του Δημήτρη Χρήστου. Διαβάστε το..

του Δημήτρη Χρήστου  

ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ στο όνομα της πατρίδας να πουλάς την ίδια σου την πατρίδα και να εξαπατάς τον ελληνικό λαό, για δεύτερη φορά, παριστάνοντας ότι αγωνίζεσαι να τον σώσεις. Νίκησες στις εκλογές με ένα πρόγραμμα, για να εφαρμόσεις τελικά τα εντελώς αντίθετα (αυθεντικά νεοφιλελεύθερα) και από αυτά που έλεγες, και από αυτά που αντιστοιχούν στον χαρακτήρα και σε όση ιδεολογία έχει απομείνει στο σοσιαλιστικό σου κόμμα, χωρίς να αισθάνεσαι την παραμικρή ανάγκη να ζητήσεις για όσα κάνεις την έγκριση του ελληνικού λαού. Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά έχουμε εφαρμογή του σχεδίου “σοκ και δέος” σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία και μάλιστα της Ευρώπης. Αξίζει σε μια χώρα της ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας της Ελλάδας η απόλυτη ιδιωτικοποίησή της με τους ιθαγενείς σε ρόλο υπηρετικού προσωπικού;
ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εξελέγησαν υποσχόμενοι στους ψηφοφόρους τους τα εντελώς αντίθετα, να στηρίζουν πολιτικές υποδούλωσης της χώρας, διαχειριζόμενοι -ως βαποράκια- τους εκβιασμούς των δανειστών. Κρίση είναι η κ. Βάσω Παπανδρέου να αναγνωρίζει δημοσίως τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, αλλά να βάζει υπεράνω της πατρίδας το κομματικό συμφέρον.
ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της επιρροής Βενιζέλου να υπογράφουν κείμενο διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική Παπακωνσταντίνου, απειλώντας εμμέσως να καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, και μόλις αναλαμβάνει την ευθύνη των οικονομικών ο δικός τους, παρότι διπλασιάζει τις επιβαρύνσεις προς την κοινωνία, καταστρέφοντας ό,τι έχει απομείνει στην αγορά, να γίνονται από αμφισβητίες ταλιμπάν του άκρατου νεοφιλελευθερισμού.
ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ένας βουλευτής (Αθανασιάδης) να μεταβάλει άποψη την τελευταία στιγμή, να ψηφίζει τελικά το Μεσοπρόθεσμο, εξηγώντας πως τον κάλυψαν οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών και την αμέσως επομένη μέρα να αποκαλύπτει ότι τον απειλούσαν πως, αν δεν ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, θα βρεθεί νεκρός σε κάποιο χαντάκι, χωρίς κανείς να δίνει συνέχεια στο θέμα. Η δουλειά έγινε!
ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ να σχεδιάζεις τη βάρβαρη άγρια τρομοκράτηση και διάλυση των συγκεντρωμένων στην Πλατεία Συντάγματος πολιτών, μετατρέποντας το κέντρο της πόλης σε εμπόλεμη ζώνη, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές και δυσφημώντας μια ιστορική πόλη σαν την Αθήνα σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 8.000 κρατήσεις σε ξενοδοχεία της πρωτεύουσας και όλα αυτά για να ενισχύσεις τη θέση σου στην εξουσία!
ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ να θεωρείς τις διαμαρτυρίες απελπισμένων ανθρώπων ως παρακρατική τρομοκρατία τύπου Γκοτζαμάνη, σε βάρος ενός πολιτικού συστήματος, που, όπως αποκαλύφθηκε στην περίπτωση του σκανδάλου της SIEMENS, λαδωνόταν από όποιον έπαιρνε δημόσια δουλειά.
ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ να λες ότι ποντάρεις στην πράσινη ανάπτυξη και να αναθέτεις το κρίσιμο υπουργείο που θα την υλοποιήσει σε έναν νεοφιλελεύθερο υπάλληλο με εντολή να πουλήσει τα πάντα άνευ όρων και ορίων και να αγνοήσει όλες τις προεργασίες και δεσμεύσεις της προκατόχου του.
ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ να μην έχεις κανένα σχέδιο για ανάπτυξη, καμία άποψη και ιδέα για τα περίφημα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και να περιμένεις αυτό να γίνει από τους Γερμανούς όταν θα έχεις ρίξεις το κόστος εργασίας στα επίπεδα της ανατολικής Ευρώπης, για να μετακομίσουν εδώ μονάδες εντάσεως εργασίας και υψηλών ρύπων.
ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ να πανηγυρίζεις για τα νέα δάνεια που εξασφαλίζεις όταν γνωρίζεις ότι δεν είσαι σε θέση να αποπληρώσεις ούτε τα μισά από αυτά που σε δάνεισαν. Κρίση είναι να έχεις παραδώσεις τα κλειδιά του μαγαζιού στους δανειστές και να προσποιείσαι ότι εδώ εσύ αποφασίζεις για όλα.
ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ μια χώρα με τη βαριά κληρονομιά της δικής μας να μην έχει λαμπρή παιδεία υψηλού επιπέδου, ανοιχτή σε όλους, που να έλκει μάλιστα και χιλιάδες ξένα παιδιά να σπουδάσουν ή να κάνουν τα μεταπτυχιακά τους εδώ. Κρίση είναι σε μια χώρα σαν την Ελλάδα να θες να εφαρμόσεις τα άγρια οικονομικά εμπορικά μοντέλα του Φρίντμαν.
ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ, μοναδικό πολιτικό φαινόμενο παγκοσμίως, να έχει δημοσκοπικά ποσοστά κοντά στο 10% και να μη μετέχει σε καμιά κοινωνική και πολιτική διεργασία, να διαβουλεύεται και να κάνει ενότητα με τον εαυτό του και να περιμένει τελικά τη δευτέρα παρουσία για να εγκαθιδρύσει τον δικού του τύπου σοσιαλισμό.
ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ σε μια τέτοια κατάσταση για την πατρίδα μας οι υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις να μη βιάζονται, να μην καίγονται για την ενότητα που ποθεί ο κόσμος της αριστεράς, συμπεριλαμβανομένων και δεκάδων χιλιάδων ψηφοφόρων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με την μεγάλη προδοσία.
αναδημοσίευση απο εφημερίδα Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου